Kada za prtljažnik

Alfa Romeo
Alfa Romeo
Audi
Audi
BMW
BMW
Chevrolet
Chevrolet
Citroen
Citroen
Dacia
Dacia
Fiat
Fiat
Ford
Ford
Honda
Honda
Hyundai
Hyundai
Jeep
Jeep
Kia
Kia
Land Rover
Land Rover
Lexus
Lexus
Mazda
Mazda
Mercedes Benz
Mercedes Benz
Mini
Mini
Mitsubishi
Mitsubishi
Nissan
Nissan
Opel
Opel
Peugeot
Peugeot
Porsche
Porsche
Renault
Renault
Seat
Seat
Skoda
Skoda
Ssangyong
Ssangyong
Subaru
Subaru
Suzuki
Suzuki
Toyota
Toyota
Volkswagen
Volkswagen
Volvo
Volvo

Zašto koristiti korita za prtljažnike?

Kada za prtljažnik

Kod aktivnih vozača i njihovih obitelji, prtljažni prostor je zasigurno najopterećeniji dio njihovog automobila. Prijevoz tereta ili opreme na stražnjim sjedalima ne preporučuje se prije svega zbog same sigurnosti. Težina, kojom teret ili oprema leti po automobilu prilikom sudara, s većom brzinom vožnje strmo raste. Stoga, u slučaju nepredviđenog događaja i iznenadnog kočenja, oprema na stražnjim sjedalima može nas ozbiljno ozlijediti. Sila, s kojom predmeti tada djeluju na nas, ne mjeri se samo u nekoliko kilograma, već u tonama. Stoga je, svakako, preporučljivo sve stvari koje prevozimo sigurno smjestiti na pod ispod sjedala automobila, ili još bolje, u njegov prtljažnik. Sav teret će u prtljažniku biti bolje zaštićen, a mi, putnici u vozilu, ujedno ćemo biti sigurniji u slučaju sudara. Kako bi naš prtljažni prostor bio primjereno i prikladno zaštićen, preporučujemo korištenje kade za prtljažnik.

Kada

Zaštita od nekontroliranog pomicanja prtljage

Kada za prtljažnik namijenjeno je prvenstveno zaštiti tereta i druge opreme i materijala od nekontroliranog pomicanja po dnu prtljažnika, kao i zaštiti samog dna prtljažnika od razlijevanja tekućina ili drugih tvari po prtljažniku. Jednostavno rečeno, kada za prtljažnik upija svu tekućinu ili drugu nečistoću te ju zadržava. To omogućuju podignuti rubovi, tako da sama tekućina ne može curiti sa strane i razlijevati se okolo. Zbog podloge koja sprječava klizanje, mogućnost samog razlijevanja je znatno manja. Naime, umetnuti materijal, od kojeg su izrađena kade za prtljažnik, posebno je dizajniran upravo za tu svrhu, kako bi stvarima u prtljažniku i samom prtljažniku pružao najsigurniju zaštitu.

Preporučljivo za sportaše i njihovu sportsku opremu

Koritom za prtljažnik oduševljeni su i rekreativni sportaši, kao i profesionalni sportaši. Oni, naime, imaju izuzetno puno prtljage. Općenito je kod zimskih sportova te vodenih sportova, sportska oprema često mokra i vlažna. Tu spadaju, na primjer, skije i skijaška obuća, daske za vodene sportove, peraje i mokra odjeća. Zbog brzog tempa i nedostatka vremena, u prtljažnik se posprema mokra oprema, a uz korištenje kvalitetnih kade za prtljažnik ne moramo više brinuti o neugodnim mirisima uzrokovanima vlagom.

S njima nema puno posla

Kade za prtljažnik također su iznimno jednostavna za održavanje. Ako su mokra, jednostavno ih obrišemo suhom krpom. Ako su prljava zbog blata, pijeska ili drugih nečistoća, jednostavno ih izvadimo iz prtljažnika i isperemo (vodom, sapunom) te osušimo na zraku. Kada je korito za prtljažnik ponovno suho, položimo ga natrag u prtljažnik. Pritom nema nikakvih problema, jer su kade za prtljažnik tipizirana, odnosno izrađena po mjeri određenog modela i marke automobila. Upravo zato je postavljanje potpuno jednostavno i uzima nam jako malo vremena.

Primjereno i za obitelji s malom djecom, za obrtnike i za sve koji imaju kućne ljubimce

Do sada smo spomenuli samo sportaše, ali kade za prtljažnik također su iznimno dobrodošla za obitelji s malom djecom te obrtnike koji u prtljažniku automobila prenose svoju radnu opremu, te za sve koji u automobilu prevoze svoje četveronožne ljubimce. Obitelji u takvom prtljažniku, koji je opremljen koritom Gledring, bezbrižno spremaju dječja kolica, čak i ako su prljava ili mokra. Često su upravo kotači na dječjim kolicima prljavi ili puni pijeska. S koritom za prtljažnik to više ne predstavlja nikakav problem. Kade za prtljažnik dobrodošla su i za obrtnike, i to, na primjer, soboslikare, autolimare, parketare i keramičare.

Njihova oprema nije nikada čista, ali s koritom za prtljažnik automobil je potpuno zaštićen od prljavštine boje za zidove, ljepila i drugih zidarskih potrepština. A s čime se, pak, vlasnici dugodlakih ljubimaca suočavaju, vjerojatno nije potrebno previše objašnjavati. Duge i obilne dlake, ogrebeno dno prtljažnika, pasja slina, mokre i prljave šape samo su neke od neugodnosti. No, čak i u tim slučajevima, rješenje je zapravo kada za prtljažnik koje se može jednostavno oprati i obrisati, a ogrebotine se na njemu niti ne primjećuju. U potpunosti štiti dno od tekućine i vlage naših četveronožnih prijatelja. Dlake se zbog posebnog materijala ne lijepe, kao što se lijepe za obično dno prtljažnika kada ih niti s vrlo snažnim usisavačem ne možemo odstraniti.

Kade za prtljažnik predstavljaju odličnu zaštitu, a ujedno doprinose očuvanju našeg dragocjenog vremena, jer je održavanje i čišćenje prtljažnog prostora odsada potpuno pojednostavljeno.

Facebook

Facebook