Montaža lanaca

Lanci uvijek moraju odgovarati dimenziji pneumatika i naplataka vašeg vozila, ali morate ih i pravilno postaviti, jer samo tako mogu odgovarajuće obaviti svoj zadatak. Nepravilno postavljeni lanci mogu čak i pući i oštetiti vozilo! Lance u automobilu čuvajte na pristupačnom mjestu, a ne pod gomilom prtljage.

Prilikom montiranja dobro dođe i par zaštitnih rukavica. Svakako se pridržavajte jednostavnog savjeta – lanac uvijek na svoj automobil prvo postavite za probu, na svom dvorištu ili garaži i onda kada imate dovoljno vremena.

Postavljanje istih je u hladno jutro u ponedjeljak, dok pada snijeg, na rubu ceste i tada kada vam se žuri na posao, već samo po sebi dovoljno nezgodna, a još je nezgodnije ako ne znate točno što morate uraditi.

Lanci

Iako su zimi zimski pneumatici uglavnom dovoljni, u obveznu zimsku opremu promišljenog i odgovornog vozača spadaju i lanci za snijeg. Oni su u težim uvjetima neizostavni i na cestama s mnogo snijega itekako povećaju sigurnost.

Ako zimi često odlazite na skijanje u inozemstvo, odnosno morate na put bez obzira na vremenske uvjete, onda su lanci gotovo obvezni

Lanci poznatog proizvođača Hilfer napravljeni su od kvalitetnog čelika s posebnim legurama koje povećavaju otpornost na oštećenja i produljuju njihov životni vijek. Odlikuje ih jednostavna montaža, jer ih prosječno iskusan vozač ili vozačica bez dodatnog alata i bez pomjeranja vozila može namjestiti za manje od pet minuta.

Facebook

Facebook